Το χρυσό σε Έλληνες μικρομηκάδες, με συμπαραγωγό την… ΕΡΤ

9459-15553-15162
Διαβάστε επίσης

Μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ απέσπασε το Βραβείο καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους διεθνώς, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης (16ο Shanghai International Film Festival (SIFF). Πρόκειται για την ταινία Stone Story των Σπύρου Παπαναστασίου και Γιάννη Νικολάου. Στο διαγωνιστικό Τμήμα του SIFF συμμετείχαν συνολικά 25 ταινίες που επιλέχθηκαν από 2064 συμμετοχές από 90 χώρες. Στην ταινία, που γυρίστηκε στην Πάτμο πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Ανδρέου, Νίκος Καμπόσος (βοσκός), Μποντόσης Κοκκώνης (ψαράς) και Ιάκωβος Πιτσικάλης (βοηθός βοσκού).

Η ταινία ανήκει στο χώρο του φανταστικού κινηματογράφου. Ο ήρωας κατά τη διάρκεια μιας άσκησης διαλογισμού στην άκρη ενός γκρεμού, βιώνει μια υπερβατική εμπειρία, καθώς το χέρι του αρχίζει να βυθίζεται μέσα στον βράχο. Η παράξενη αυτή κατάσταση διακόπτεται απότομα με αποτέλεσμα το χέρι του να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στην πέτρα. Όταν τελικά ύστερα από μια ολόκληρη μέρα απεγκλωβίζεται με τη παρέμβαση ενός βοσκού, θα βρεθεί στην παράξενη κατάσταση να έχει αντί για χέρι μια βαριά πέτρα.

H διάκριση είναι σπουδαία και δείχνει πως αυτή η χώρα έχει ταλέντο. Μυαλό δεν έχει πάντα, διότι αν είχε θα υπήρχε και μια ΕΡΤ για να πανηγυρίσει αυτή την επιτυχία, καθώς είναι συμπαραγωγός. Δυστυχώς όμως υπάρχει μόνο μαύρο!

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε