Τον άδειασαν για τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία αλλά όλοι ξέρουμε ότι έχει δίκιο

aleksandros_triantafullidis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η κυβέρνηση άδειασε με συνοπτικές διαδικασίες τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος πρότεινε την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

Ο βουλευτής, με άρθρο του στην Αυγή, πρότεινε την καταβολη ενός ποσού που αντιστοιχεί κατά μέσο όριο σε 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή/οικογένεια με σκοπό, όπως αναφέρει, «οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους».

Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται, σύμφωνα με τη πρόταση, οι μισθοί των εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και θα περισσεύουν χρήματα που θα αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.ά.

«Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.» ανέφερε.

Η Ράνια Σβίγγου, υπεύθυνη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε άμεσα να καλύψει την «γκάφα», γράφοντας στο twitter ότι «Η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο.»

Μπορεί αυτό που πρότεινε ο κ. Τριανταφυλλίδης να μην είναι αρκετά αριστερό. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Δημόσιο σχολείο υπάρχει αλλά δεν είναι δωρεάν και η παιδεία είναι πλήρως ταξική αφού οι οικογένειες με καλύτερη οικονομική δυνατότητα προσφέρουν και καλύτερες δυνατότητες εκπαίδευσης για τα παιδιά τους.

(με πληροφορίες από in.gr)

Παλαιότερα άρθρα: