Τόπο στα… νιάτα ( και στους «φοιτητοπατέρες»)

8956-31853-29698
Διαβάστε επίσης

Κάντο όπως ο Μπένυ! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Αντώνης Σαμαράς και προώθησε, -αφού ευλόγησε-, τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στην θέση του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ομοίως ο Μπένυ -Ευάγγελος Βενιζέλος- είχε προτείνει πριν από πέντε μήνες για την θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στα 34 βαδίζει ο Παπαμιμίκος, στα 33 ο Ανδρουλάκης. Αμφότεροι είχαν ξεχωρίσει στα φοιτητικά αμφιθέατρα ο μεν γραμματέας της ΝΔ παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο δε Ανδρουλάκης κυριαρχώντας στην ΠΑΣΠ. Παράλληλες πορείες, ίσως! Μένει να αποδειχθεί εάν η προσπάθεια των δύο πολιτικών αρχηγών να ανοίξουν δρόμο σε νεότερα στελέχη θα τούς δικαιώσει.

Ο Σαμαράς δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που «αντιγράφει» το ΠΑΣΟΚ. Στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξή του ως αρχηγού της γαλάζιας παράταξης προώθησε το περίφημο μοντέλο «ΓΑΠ» που στηριζόταν στην εκλογή του προέδρου από την βάση. Μ” αυτόν τον τρόπο άλλωστε ο Σαμαράς κατάφερε να βγάλει εκτός την Ντόρα Μπακογιάννη αφού έστειλε την μπάλα εκτός στενού κομματικού γηπέδου!

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε