«Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»

venizelos pasok
Διαβάστε επίσης

Μπορεί η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να είχε πολλές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. στην οικονομία και γενικότερα την πολιτική …
αλλά την παράσταση έκλεψαν όλες οι φαρμακερές του ατάκες κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά. Μοναδική εξαίρεση η αρχή της ομιλίας του στην οποία εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου για τον οποίο εξέφρασε τη σιγουριά του ότι «είναι ψυχικά μαζί μας». «Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας…» συνέχισε.

Σκωπτική ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και όταν άκουσε μερίδα των συγκεντρωμένων να φωνάζει το γνωστό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «απαντά» με την ατάκα: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο».

Μιλώντας για όσους τον αποδοκίμασαν στην εκδήλωση της Δευτέρας τους χαρακτήρισε «κλακαδόρους» που δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ ενώ συμπλήρωσε πώς «τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, με πολιτικό ήθος».

Αλλά η στιγμή που όλοι ξεχώρισαν ήταν όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις επιλογές του όλο αυτό το τελευταίο διάστημα τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει στη μάχη λέγοντας χαρακτηριστικά: Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη και κάποιοι προλαβαίνουν να κρυφτούν. Και συμπλήρωσε «φωτογραφίζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου: «Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» .

Παλαιότερα άρθρα: