Τουρκία: Διαψεύδει σκέψεις για «στρατιώτες στη Συρία»

tourkia
Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει σκέψη» για χερσαία επέμβαση και εισβολή τούρκων στρατιωτών σε Συριακό έδαφος απαντά το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στις συζητήσεις που προκαλούνται από την έκρυθμη κατάσταση που έχει προκληθεί με την τουρκική εμπλοκή εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Η Συρία είχε στραφεί στον ΟΗΕ καταγγέλλοντας παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της, και μιλώντας για είσοδο ενόπλων «που πιστεύεται ότι ήταν τούρκοι στρατιώτες» -κάτι που το τουρκικό υπουργείο διέψευσε.

Όλοι εναντίον όλων στο Συριακό, δεν σταματά την επίθεση η Τουρκία κατά Κούρδων

Συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών υπέρ των Κούρδων

Η Δαμασκός απευθύνθηκε στα Ηνωμένα Έθνη και με επιστολή της κατήγγειλε πως οι επιχειρήσεις του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία «παραβιάζουν την συριακή εθνική κυριαρχία», όπως μεταδίδει μεταξύ άλλων το BBC, επικαλούμενο τα επίσημα συριακά ΜΜΕ.

Στις συριακές επιστολές υποστηρίζεται επίσης, κατά το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, ότι από την τουρκική πλευρά στάλθηκε και εξοπλισμός τον οποίο «συνόδευαν περίπου 100 ένοπλοι, ορισμένοι από τους οποίους πιστεύεται ότι ήταν τούρκοι στρατιώτες ή τούρκοι μισθοφόροι».

Το πρωί της Δευτέρας, ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανέφερε, σύμφωνα με το Anadolu, ότι «η Άγκυρα δεν εξετάζει αποστολή στρατιωτών στη Συρία».

Σχετικά με την αναφορά στη συριακή επιστολή περί ενόπλων που βρέθηκαν στο συριακό έδαφος, ο Γιλμάζ τη διέψευσε, λέγοντας πως «δεν ευσταθεί».

με πληροφορίες από in.gr

Παλαιότερα άρθρα: