Με το περσινό πραξικόπημα συνδέεται ο Τούρκος υπήκοος στη Σύμη

tourkia-simaia
Διαβάστε επίσης

Τούρκος υπήκοος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Σύμη. Ο 27χρονος, βγήκε σε βραχονησίδα κοντά στο νησί, δήλωσε δικηγόρος (έδειξε στις αρχές την σχετική επαγγελματική ταυτότητα), ενώ είχε μαζί του και διαβατήριο.

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι ο 27χρονος σχετίζεται με το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού ή είναι διωκόμενος από τις τουρκικές αρχές για την εμπλοκή του σε αυτό και η φυγή του από τη γειτονική χώρα ενδέχεται να επισπεύσθηκε εξαιτίας των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην γειτονική χώρα.

Νωρίτερα, είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας. Ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις λιμενικές αρχές, πως για τη μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε σε Τούρκο δουλέμπορο περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικου Σώματος.

Για την περίπτωση του συλληφθέντα έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι μέσω πληροφοριακών διαύλων επιχειρούν να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε είναι τα πραγματικά και αν διώκεται από τις τουρκικές αρχές.

Παλαιότερα άρθρα: