Τους κάνει πλάκα και ο Πεταλωτής: Διαλύσατε το ΠΑΣΟΚ!

petalotiS
Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, υποστηρίζοντας ότι «δεν λειτουργεί τίποτα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, είναι ένα κέλυφος», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος τονίζει ότι «όσοι αγωνιούμε βρισκόμαστε μέσα στο ΠΑΣΟΚ και έχουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε την αγωνία μας με κάποιον τρόπο. Επειδή υπάρχουν και μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ, μετά την Ελιά έχουμε τη Δημοκρατική Παράταξη, θέλουμε απαντήσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πώς γίνεται, πώς αποφασίζεται».

Υπενθυμίζεται πως ο κύριος Πεταλωτής συνυπογράφει κείμενο μαζί με 4.000 μέλη του Κινήματος, με το οποίο ζητείται η άμεση διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Στο κείμενο, υπό τον τίτλο «4.000 στελέχη ΠΑΣΟΚ -της Κίνησης 75- ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το εξαγγελθέν συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί μετά τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ».

Σχολιάζοντας την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής τονίζει: «Είναι διαφορετικό να μιλάμε για συναινέσεις και τελείως διαφορετικό να μιλάμε για ταυτίσεις χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. Μάλιστα, ένα σχέδιο που δεν εγκρίθηκε από κανέναν. Καλό θα ήταν να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι θεσμοί, όπως είναι τα κόμματα, στα οποία γίνονται συζητήσεις, λαμβάνονται αποφάσεις, που δεν μπορεί να είναι αποφάσεις κορυφής μόνο».
Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο προσέγγισης της κίνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πεταλωτής τονίζει: «Έβαλα την υπογραφή κάτω από ένα κείμενο. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα πάρε-δώσε ούτε ενδεχόμενες προεκλογικές ή μετεκλογικές συμφωνίες. Η συζήτηση πρέπει να στραφεί στην ουσία και όσοι πραγματικά έχουμε τις ίδιες αναζητήσεις, αγωνίες και στοχεύσεις, μακριά από προσωπικούς καβγάδες, νομίζω ότι μπορούμε να συμπορευθούμε για τη χώρα».

Παλαιότερα άρθρα: