Τουσκ: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι με κάθε κόστος»

74EFC68359BCA07E809193B48F859CCB
Διαβάστε επίσης

Μιλώντας αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του Brexit σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ντόναλντ Τουσκ επισήμανε πως ενώ η Βρετανία έχει να αποφασίσει ποιον δρόμο θα επιλέξει αναφορικά με το μέλλον της στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι 27 οφείλουν να μείνουν ενωμένοι με κάθε κόστος.

Συγκεκριμένα ο κ. Τουσκ κατά την τοποθέτησή του σημείωσε: «οφείλουμε να διατηρήσουμε την ενότητα της Ένωσης ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Η Ευρώπη είναι ικανή να ανταπεξέλθει σε κάθε πιθανό σενάριο αρκεί να μείνει ενωμένη. Σε περίπτωση που υπάρξει διάσπαση ανεξάρτητα από την έκβαση του Βρετανικού ζητήματος θα έχουμε ηττηθεί».

Ο κ. Τουσκ κατά την τοποθέτησή του απέφυγε να μιλήσει για νικητές και ηττημένους και αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας τόνισε πως πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα από την πλευρά της Βρετανίας προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Ο Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε πως τρία βασικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά:

1.Τα ποσά που απαιτούνται από την Βρετανική πλευρά για τις υποχρεώσεις της
2.Το τι θα γίνει με τους Ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος αλλά και αντίστοιχα τους Βρετανούς που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά εδάφη
3.Και το τι αναμένεται να γίνει με το ζήτημα της Βορείου Ιρλανδίας.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε