Τραγικό τέλος για τη σολίστ της Καμεράτας Ελίζαμπεθ Σέφερ

solist
Διαβάστε επίσης

Η εξαφάνιση της μουσικού της Καμεράτας του Μεγάρου Μουσικής Ελίζαμπεθ Σέφερ εξιχνιάστηκε. Η σολίστ, η οποία αγνοείτο από τις 18 Μαρτίου, βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα νεκρή σε ερημική τοποθεσία στο δάσος της Καισαριανής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το πτώμα ήταν επί μέρες στο σημείο. Το βαθύ τραύμα στο εσωτερικό του αριστερού καρπού αποδεικνύει ότι η σολίστ έκοψε τις φλέβες της, ενώ δίπλα της βρέθηκαν δύο χρησιμοποιημένα ξυραφάκια.

Ο σύζυγός της και διακεκριμένος πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης έκανε έκκληση να επιταχυνθούν οι ενέργειες από τις αστυνομικές αρχές όσον αφορά στην άρση απορρήτου του κινητού της τηλεφώνου.

Η σολίστ της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων Μουσικής, που καταγόταν από τη Γερμανία, ετοιμαζόταν για μια μεγάλη συναυλία που θα δινόταν τις προσεχείς ημέρες. Την Παρασκευή πήγε στο Μέγαρο Μουσικής για να κάνει πρόβα. Μετά από λεκτική διαμάχη που είχε με έναν μουσικό της ορχήστρας, αποχώρησε από την πρόβα.

Η συνέχεια ήταν να επιστρέψει σπίτι της, να αφήσει το μουσικό της όργανο (βιόλα), να πάρει το σακουλάκι με τον καπνό της και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο από την πρώτη στιγμή της μυστηριώδους εξαφάνισής της, να μην πάρει μαζί της ούτε χρήματα και κανένα από τα απαραίτητα έγγραφά της, δηλαδή την ταυτότητα ή το διαβατήριό της.

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, οπότε και αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου της 51χρονης.

Η Σέφερ και ο σύζυγος της έγραφαν τη δική τους ιστορία και οι δημιουργίες τους αποτυπώνονταν με εξαιρετικές εμφανίσεις και μουσικές συνυπάρξεις. Η σολίστ γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού, αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης, μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τον B.Kontarsky.

Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας με τον N. Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus.

Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα. Από το 1991 ήταν μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, με την οποία είχε εμφανιστεί και ως σολίστας. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανιζόταν σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πηγή: protothema.gr

Παλαιότερα άρθρα: