Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου έρχονται οι πύραυλοι – Θα καταρριφθούν, δηλώνει Ρώσος πρέσβης

Cruise-Missile-Navy
Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η φραστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με αφορμή τη Συρία. Και οι δύο πλευρές ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργούν ανησυχία για θερμό επεισόδιο ή για κλιμάκωση επί συριακού εδάφους με βασικά θύματα, όπως πάντα, τους άμαχους.

Ο ρώσος πρέσβης στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν προειδοποίησε, το απόγευμα της Τρίτης, ότι ο στρατός της χώρας του είναι έτοιμος να καταρρίψει οποιονδήποτε πύραυλο εκτοξεύσουν οι Αμερικανοί στη Συρία αλλά και να βομβαρδίσει τις βάσεις απ” όπου θα εκτοξευθεί αυτός ο πύραυλος.

«Αν υπάρξει επίθεση από τους Αμερικανούς τότε… οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και θα χτυπήσουμε ακόμα και τις πηγές από τις οποίες εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι» σημείωσε.

Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου έρχονται οι πύραυλοι

Με ένα ακόμη tweet κατά την προσφιλή του τακτική απαντά ο αμερικανός πρόεδρος Ντόνταλντ Τραμπ στις απειλές της Ρωσίας περί κατάρριψης των αμερικανικών πυραύλων αν αυτοί πέσουν στην Συρία.

«Η Ρωσία υπόσχεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα πέσουν στη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί έρχονται, ωραίοι, καινούριοι και «έξυπνοι!» Δεν πρέπει να είστε συνεργάτες με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε στο Twitter.

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα. Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να «ετοιμαστεί» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν τη Συρία με «ωραίους, καινούριους και έξυπνους» πυραύλους.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια.»

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε