Ιδιωτικοποιήσεις, Δημοσιονομικά και Ενέργεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

adieksodo_8esmoi
Διαβάστε επίσης

Ιδιωτικοποιήσεις, Δημοσιονομικά και Ενέργεια μπαίνουν στο τραπέζι του νέου γύρου διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν σήμερα στις 10:30 με τους θεσμούς.

Το πρώτο ραντεβού ήταν με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλωτο, ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Στις 12:00 το μεσημέρι ακολούθησε συνάντηση για τα ενεργειακά, με τον Γιώργο Σταθάκη.

Στις 19:00 θα γίνει μία επισκόπηση των ζητημάτων από κοινού με τους δανειστές, ενώ η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης θα κλείσει στις 20:30 με συζήτηση για τα δημοσιονομικά.

Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων παραμένουν το φορολογικό σύστημα, το ασφαλιστικό σύστημα και η εργασιακή νομοθεσία. Στόχος της Αθήνας είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα λαμβάνει αποφάσεις με βάση την εξέλιξη των επαφών με τους θεσμούς. Ο υπουργός θα μεταφέρει τις προτάσεις της ομάδας στους πιστωτές και αν αυτές απορρίπτονται θα συνέρχεται εκ νέου η διαπραγματευτική ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντάται με τους θεσμούς μόνο για θέματα που αφορούν το δικό του υπουργείο. Ζητήματα που αφορούν άλλα υπουργεία, όπως ενεργειακά ή τα εργασιακά, θα τα διαχειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός.

Ο Ευκλείδης Τσακαλωτος αποφάσισε την συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία για να μην κατηγορηθεί προσωπικά και μόνο αυτός για υποχωρητικότητα έναντι των θεσμών.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε