Τρεις σούπερ οικονομικές και υγιεινές τροφές που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας

719eaa5a1fe5f05ad2e8e86f4cfa21b9_XL
Διαβάστε επίσης

Μαζί με την υγεία σας, χρειάζεται και το πορτοφόλι σας ενίσχυση, γι” αυτό αντί να το επιβαρύνετε, κάντε τις σωστές επιλογές και κρατήστε το γεμάτο, ωφελώντας ταυτόχρονα τον οργανισμό σας.

Όσον αφορά τη διατροφή σας, χρειάζεται να κάνετε επιλογές που είναι μεν οικονομικές, αλλά δεν στρέφονται κατά της υγείας και της σιλουέτας σας. Μέσα σε αυτές, φροντίστε να έχετε πάντα τα παρακάτω στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σας, τα οποία είναι φουλ θρεπτικά και ταυτόχρονα φιλικά για την τσέπη μας.

Σπανάκι
Ταιριάζει στις σαλάτες, μαγειρεύεται ως σπανακόρυζο, μπαίνει στο σάντουιτς, στα ζυμαρικά και χαρίζει την απαραίτητη βιταμίνη Κ στον οργανισμό μας, η οποία βοηθάει στην υγεία των δοντιών, ενώ καταπολεμά και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Φασόλια
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για την ενέργειά μας και τους μυς μας, μας εφοδιάζουν με σίδηρο, βοηθούν στη μείωση της ολικής και LDL χοληστερίνης κι όλα αυτά σε… μηδαμινό κόστος.

Αβγά
Ανήκουν στις τροφές που μας παρέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη (πάνω από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μόνο 75 θερμίδες), ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνη D που δρα υπέρ της ενδυνάμωσης των οστών. Τα αβγά δρουν ευεργετικά και στην όρασή μας, γι” αυτό φροντίστε να βρίσκονται 2 φορές την εβδομάδα στο πιάτο σας.

Παλαιότερα άρθρα: