Τσακαλώτος: Δεν θα δεχθούμε μη βιώσιμη λύση. Χρωστάμε στο Βαρουφάκη ένα μεγάλο ευχαριστώ

efkleidis-tsakalotos-570
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον απερχόμενο υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία μη βιώσιμη λύση.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί συμφωνία για μη βιώσιμη λύση.

«Ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά παρόλη την πίεση και την κατάσταση στις τράπεζες και αυτό που έκαναν τα ΜΜΕ, τις πιέσεις στο χώρο δουλειάς, αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο» σημείωσε ο νέος υπουργός οικονομικών αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής. «Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να συζητάει όλος ο πλανήτης για μία βιώσιμη λύση. Νομίζω ότι όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το έργο. Θα είναι δίπλα μου και θα μου δίνει συμβουλές» δήλωσε για τον συνεργάτη του με εμφανή τα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης.

Ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να μεταδώσει μία νότα αισιοδοξίας δηλώνοντας ότι «Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Για κάτι καλύτερο για τους ανθρώπους που υποφέρανε. Για όλους αυτούς δουλεύουμε». Ο υπουργός συγκινημένος σημείωσε στο τέλος της ομιλίας του ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο ατομικιστής όσο του λένε και διαβεβαίωσε ότι ως αριστεροί πιστεύουν στις συλλογικές λύσεις ως ανώτερες από τις ατομικές, κάτι που θεώρησε ότι και ο κόσμος επέδειξε την απόφαση του δημοψηφίσματος. Η συγκίνηση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν εμφανής, κάτι που φάνηκε και με τον εγκάρδιο εναγκαλισμό τους στο τέλος της τελετής.

Μπορεί ο βαρουφάκης να αποχωρεί από τη θέση του υπουργού, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει αφανής υποστηριχτής της δουλειάς που γίνεται στις Βρυξέλλες, συμβουλεύοντας τον διάδοχό του, με τον οποίο άλλωστε είχε εξαιρετική συνεργασία μέχρι σήμερα, αντίθετα από διάφορα δημοσιεύματα που κατά καιρούς κυκλοφόρησαν.

Παλαιότερα άρθρα: