Τσακαλώτος: «Δεν θέλουμε να διώξουμε το ΔΝΤ»

euklidis-tsakalatos
Διαβάστε επίσης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συνεργαστεί με το ΔΝΤ.

«Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει συμφωνηθεί. Τηρούμε αυτή τη δέσμευση», λέει χαρακτηριστικά ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, η Αθήνα αντιλαμβάνεται ότι για πολλές χώρες η συμμετοχή του Ταμείου είναι εκ των ων ουκ άνευ.

«Ο Αλεξάντερ Στουμπ από τη Φινλανδία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από την Ολλανδία και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέστησαν σαφές ότι για εκείνους η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μια μη διαπραγματεύσιμη προϋπόθεση», τονίζει ο έλληνας υπουργός. Αυτή περιλαμβάνει «μια ενεργό συμμετοχή, και στη χρηματοδότηση του τρίτου πακέτου βοήθειας», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η δήλωση αυτή του Ευκλ. Τσακαλώτου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχει πει στο παρελθόν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι η οικονομική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα «δεν είναι απαραίτητη».

Παλαιότερα άρθρα: