Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση «έχει ζορίσει» τη μεσαία τάξη

tsakalotos
Διαβάστε επίσης

Για λάθος εκτιμήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης σε ότι αφορά το πόσο γρήγορα θα επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη, με συνέπεια να επιβαρύνει τα μεσαία στρώματα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση «έχει ζορίσει» φορολογικά τη μεσαία τάξη, διότι έδωσε προτεραιότητα στους φτωχούς. Τόνισε δε, ότι η υπεραπόδοση στα έσοδα του 2016, που έχει και υφεσιακές επιπτώσεις, δεν οφείλεται μόνο στις επιλογές της Αθήνας, αλλά και στην πληθώρα μέτρων που ζητούν οι θεσμοί. Προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα μιλήσει για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της σύγκρισης τραπεζικών καταθέσεων με παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις.

Αναφερόμενος ο υπουργός Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν «πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε». Η αισιοδοξία Τσακαλώτου ήλθε λίγη ώρα αφότου κορυφαίος υπουργός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση έως το Eurogroup της επόμενης Παρασκευής.

Παλαιότερα άρθρα: