Τσίπρας-Ιερώνυμος: Ανακωχή για τα Θρησκευτικά!

tsipr_ieronu
Διαβάστε επίσης

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο για τα Θρησκευτικά διήρκεσε περίπου δύο ώρες παρουσία του υπουργού παιδείας Ν.Φίλη. Όλοι οι συμμετέχοντες βγήκαν από το Μαξίμου ευχαριστημένοι, καθώς, όπως φαίνεται, βρέθηκε λύση στο ζήτημα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος.

Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, κάνει λόγο για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί».

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη συνάντηση υπήρξε συμβιβαστική λύση, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Έγινε μια συνάντηση, είπαμε, μιλήσαμε, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, και ο διάλογος για τα θρησκευτικά πώς θα γίνει. Θα συνεχίσουμε σε συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας. Όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν, λύθηκαν. Αρχίζουμε συνεργασία από την αρχή για τη μορφή των Θρησκευτικών. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα κι μέχρι να γραφούν τα καινούργια βιβλία θα χρησιμοποιηθούν τα σημερινά», δήλωσε ο Ιερώνυμος ενώ πρόσθεσε πως δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Παλαιότερα άρθρα: