Τυφώνας Μάθιου : Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Αϊτή

tyfonas_math
Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters 339 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο Τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, σαρωτικός με αμέτρητους αστέγους και τεράστιες καταστροφές.

Οι τοπικές αρχές έχουν αρχίσει  να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, αντικειμένων που είχαν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους ή παρασύρθηκαν οι ίδιοι από τα ορμητικά νερά ποταμών που υπερχείλισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύουν τον Μάθιου.

Η βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα οδήγησε και στην αναβολή των προεδρικών εκλογών που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται επίσης και  στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι, τις Μπαχάμες, αλλά και την Κούβα, από όπου πέρασε νωρίτερα ο τυφώνας Μάθιου.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μετά το πέρασμα του τυφώνα πολλές περιοχές θα είναι αδύνατον να κατοικηθούν για αρκετές εβδομάδες.

Στις ΗΠΑ η Πολιτεία της Φλόριντα, που αναμένεται να πληγεί ίσως και δεύτερη φορά, από τον τυφώνα Μάθιου, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ομάδες διάσωσης έτοιμες να δράσουν.

Παλαιότερα άρθρα: