Τυχαία σύλληψη του διδύμου Κ. Σακκάς -Μ. Σεϊσίδης στη Σπάρτη

saka_meis
Διαβάστε επίσης

Τύχαια αποδείχθηκε η σύλληψη των δύο καταζητούμενων ανδρών στη Σπάρτη, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Ήταν γύρω στις 4 το απόγευμα, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν είδαν ένα αυτοκίνητο χρώματος ασημί να πλησιάζει το μπλόκο – συνήθως για ναρκωτικά- που είχαν στήσει στον περιφερειακό Παλαιολόγου, τον δρόμο που οδηγεί στο Γύθειο.

Όταν οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, που είχε κλαπεί από την Αττική, είδαν τους αστυνομικούς να κάνουν σήμα, έκαναν αναστροφή και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δύο άνδρες, τελικά, να παρατούν το αυτοκίνητό τους και να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή χωρίς επιτυχία αφού τελικά τους συνέλαβαν οι ΔΙΑΣ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν τυχαία η σύλληψη είναι εξαιρετικής σημασίας αφού:

Ο Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και ο Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Τα ίχνη του Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014, καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.

Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.

Παλαιότερα άρθρα: