Τζιχαντιστές προσηλυτίζουν πρόσφυγες;

Muslime protestieren gegen Rechts
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στη Γερμανία σχετικά με τα νεαρά άτομα που καταφθάνουν ως πρόσφυγες και μετανάστες. Η Γερμανική Υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών, εκφράζει τον κίνδυνο της επιδίωξης να στρατολογηθούν νεαροί πρόσφυγες από ομάδες ισλαμιστών.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία πως οι ισλαμιστές στη Γερμανία, με το πρόσχημα ότι προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση των μεταναστών ώστε να προσηλυτίσουν και να στρατολογήσουν εκείνους που ζητούν άσυλο», δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος. Ο ίδιος τόνισε ότι «Η προσοχή μας επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε ασυνόδευτους νεαρούς πρόσφυγες που μπορούν να αποτελέσουν εύκολη λεία για τους ισλαμιστές».
Πρόκειται για μία απότομη τεράστια αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων η οποία ωστόσο παρατηρείται σε αντίστοιχες αναλογίες και στον αριθμό των υπερσυντηρητικών σαλαφιστών μουσουλμάνων στη Γερμανία.
Μόνο από τον Ιούνιο οι υπερσυντηρητικοί αυξήθηκαν από 7.500 σε 7.900, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μάασεν.
Ήδη πάντως οι γερμανικές αρχές φαίνεται ότι έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να προλάβουν αρνητικές συνέπειες του φαινομένου. Σύμφωνα με το Βήμα, το πρωί της Τρίτης η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε οκτώ κτίρια στο Βερολίνο, περιλαμβανομένου ενός τεμένους και των γραφείων ενός συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές που υποστηρίζουν τον πόλεμο στη Συρία.
Πάντως ο κίνδυνος δημιουργίας Ευρωπαϊκού μετώπου ισλαμιστών που θα συνδέονται με δίκτυα σε ολόκληρη την ήπειρο και θα προσφέρουν ανθρώπινο δυναμικό στους τζιχαντιστές δεν είναι καθόλου απίθανο. Ακόμη και αν οι άνθρωποι που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους λόγω του Ισλαμικού Κράτους, φαντάζει αδιανόητο να συνταχθούν αργότερα με αυτό, οι δυνάμεις ισλαμιστών στην Ευρώπη μπορεί σύντομα να δημιουργήσουν κοινότητες που θα δούν τα Ευρωπαϊκά κράτη ως εχθρό τους.

Παλαιότερα άρθρα: