Τζιχαντιστής αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο Μάντσεστερ

ISIS
Διαβάστε επίσης

Τζιχαντιστής του Isis ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, μέσω βίντεο στο twitter που τον δείχνει καλυμένο με μαντήλι να δείχενι ένα χαρτί που γράφει Μάντσεστερ και την ημερομηνία 22.03.2017.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλαχού Ακμπάρ» λέει ο άνδρας.

Μολονότι ο ίδιος πήρε την ευθυνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανάληψη ευθυνης από το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, οπαδή του Isis μέσα από τα social media χαιρέτισαν την εν λόγω τρομοκρατική ενέργεια, ενώ κάποια από τα μηνύματα έκαναν λόγο για αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.

Ο άντρας που εμφανίζεται στο βίντεο και αναλαμβάνει την ευθύνη εκ μέρους του Ισλαμικου Κράτους δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν είναι πράγματι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η Βρετανική Αστυνομία δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση. Πληροφορίες ωστόσο θέλουν το βίντεο να προέρχεται από τη Βραζιλία και τον εν λόγω άντρα να είναι απλώς οπαδός των τζιχαντιστών.

Παλαιότερα άρθρα: