Βολές Ρώσων προς Ελλάδα: Υπό την πίεση Ουάσινγκτον και Βρυξελλών ορισμένες χώρες αποκλίνουν από το ανθρωπιστικό καθήκον τους

russia greek flag
Διαβάστε επίσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία μέσα από εναλλακτικές διαδρομές, παρακάμπτοντας τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το αίτημα που απέστειλε η Ρωσία για χρήση του εναέριου χώρου Ελλάδας και Βουλγαρίας προκειμένου να πετάξουν τα αεροπλάνα της προς τη Συρία, απορρίφτηκε και από τις δύο χώρες, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πιέσεις από τις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες, όπως είχαμε και εμείς δημοσιεύσει εχθές.

«Φυσικά και θα βρεθούν εναλλακτικές διαδρομές», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ριάμπκοφ, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρίνισε αν αυτές θα περνάνε πάνω από το Ιραν.

«Λυπάμαι που υπό την πίεση της Ουάσιγκτον και προφανώς κάτω και από τις πιέσεις των Βρυξελλών, όπου εδρεύει η ΕΕ αλλλα και τα γραφεία του ΝΑΤΟ, ορισμένες χώρες αποκλίνουν από αυτό που θα ονόμαζα διεθνές ανθρωπιστικό καθήκον τους, δηλαδή την παροχή πρόσβασης σε αεροδιαδρόμους για την διευκόλυνση αποστολής ανθρωπιστικής βοηθειας σε λαούς που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα» σχολίασε ο Ριαμπκόφ, κάνοτνας λόγο για την «υποκρισία της Δύσης».

Εν τω μεταξύ σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών εχθές ανέφερε ότι «συνεχίζεται κανονικά η προγραμματισμένη αποστολή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς το συριακό λαό που πλήτεται από τις ένοπλες συγκρούσεις».

Παλαιότερα άρθρα: