Χάκερς «κατέλαβαν» αυτοκίνητο και το έριξαν στο χαντάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

1cb24be3f2cbbbe648edb8b6589dc7a5_XL
Διαβάστε επίσης

Μπορεί να φαίνεται αστείο ή ακόμη και απίθανο όμως δυο χάκερς εκμεταλλεύτηκαν δεόντως το κενό ασφαλείας του συστήματος infotainment UConnect, που ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) χρησιμοποιεί στα τελευταία του μοντέλα και πήραν υπό τον πλήρη έλεγχο τους ένα Jeep Cherokee. Αφού έκαναν πλάκα στον οδηγό του, που δεν μπορούσε να αντιδράσει και να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το έριξαν σε ένα χαντάκι.

Το περιστατικό συνέβη στο St. Louis των ΗΠΑ και πρωταγωνίστησαν σ” αυτό δυο χάκερ και ένας συντάκτης του γνωστού τεχνολογικού περιοδικού «Wired», οι οποίοι θέλησαν να δείξουν με αυτό τον τρόπο την ευπάθεια του λογισμικού των σύγχρονων αυτοκινήτων σε ηλεκτρονικές επιθέσεις.

«Οδηγούσα με 70 mph/h στο κέντρο του St. Louis όταν οι δυο χάκερς έκαναν την ηλεκτρονική τους επίθεση. Χωρίς να αγγίξω κάποιο από χειριστήρια στο ταμπλό, οι αεραγωγοί του Jeep Cherokee άρχισαν να βγάζουν κρύο αέρα στη μέγιστη ροή και στη συνέχεια το ραδιόφωνο άρχισε να παίζει στη διαπασών. Προσπάθησα να το χαμηλώσω, να αλλάξω σταθμό ή να το κλείσω, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στη συνέχεια άρχισαν να λειτουργούν και οι υαλοκαθαριστήρες. Ενώ προσπαθούσαν να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά, εμφανίστηκε μια εικόνα των δύο χάκερς στην οθόνη του αυτοκινήτου» περιγράφει ο συντάκτης του Wired.

Οι δυο χάκερς ήταν ο Charlie Miller και ο Chris Valasek, οι οποίοι είχαν προσκαλέσει τον συντάκτη του περιοδικού για να ζωντανέψουν μπροστά του έναν από τους σύγχρονους εφιάλτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όσον αφορά το πρόβλημα του Jeep Cherokee, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό πλέον έχει λυθεί σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία στην τελευταία αναβάθμιση του συστήματος έκλεισε το κενό ασφαλείας στο λογισμικό και μαζί την πόρτα σε άλλους επίδοξους χάκερς.

Παλαιότερα άρθρα: