Χανιά: Ταλαιπωρία για επιβάτες της Ryanair- Ακυρώθηκαν πτήσεις

ryanair
Διαβάστε επίσης

Ταλαιπωρία περίμενε τους επιβατές δυο πτήσεων της Ryanair στο αεροδρόμιο Χανίων, οι οποίοι ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι οι πτήσεις τους ακυρώνονται.

Αντί να ταξιδέψουν, παραμένουν στο αεροδρόμιο Χανίων πολλοί επιβάτες μετά από αιφνίδια ακύρωση δυο πτήσεων της Ryanair.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ακυρώθηκαν μια πτήση από Χανιά προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας η οποία επρόκειτο να εκτελεστεί στις 6.20 το πρωί και μια δεύτερη από Χανιά προς το αεροδρόμιο Χαν της Φραγκφούρτης η οποία προβλεπόταν να γίνει στις 9.30.

Οι επιβάτες αινφιδίως ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις με τη Ryanair να δίνει ως επίσημη δικαιολογία «επιχειρησιακούς λόγους» οι οποίοι εμπόδιζαν την εκτέλεση των πτήσεων.

Οι λόγοι που φαίνεται να οδήγησαν στη ματαίωση των πτήσεων είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το πρόβλημα έλλειψης πληρώματος της εταιρείας. Εκτιμάται μάλιστα ότι οι δυο αυτές πτήσεις αντιμετώπισαν πρόβλημα γιατί πρόκειται για το ίδιο αεροσκάφος με το ίδιο πλήρωμα που πρώτα θα εκτελούσε την πτήση προς Αθήνα, θα επέστρεφε Χανιά και μετά θα απογειωνόταν για Φραγκφούρτη.

Οι πτήσεις αυτές μετατέθηκαν το απόγευμα, ενώ υπάρχουν επιβάτες οι οποίοι ήταν απαραίτητο να ταξιδέψουν το πρωί έτσι αναγκάστηκαν μετά την ακύρωση των πτήσεων να βγάλουν εισιτήριο της τελευταίας στιγμής στην Aegean για να πάνε στον προορισμό τους. Οι υπόλοιποι επιβάτες περιμένουν αναγκαστικά στο αεροδρόμιο Χανίων.

Να σημειωθεί ότι για πτήσεις που εκτελούν αποστάσεις μέχρι 1500 χλμ. (περιλαμβάνει την πτήση για Αθήνα) οι επιβάτες μπορούν για καθυστέρηση άνω των 2 ωρών να διεκδικήσουν από την εταιρεία αποζημίωση περίπου 250 ευρώ, ενώ για πτήσεις μεγαλύτερων αποστάσεων από 1500 – 3500 χλμ (περιλαμβάνει την πτήση για Φραγκφούρτη) η αποζημίωση φτάνει στα 400 ευρώ.

Παλαιότερα άρθρα: