Χαράτσι στους 500 πιο πλούσιους Έλληνες βλέπει η BILD

plousioi
Διαβάστε επίσης

Να επιβάλλει χαράτσι, δηλαδή ένα ειδικό τέλος, στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Bild.

Η Bild μάλιστα υποστηρίζει ότι το μέτρο περιλαμβάνεται στη νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα στο Eurogroup.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στις προταθείσες μεταρρυθμίσεις είναι επίσης να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής για τους εργαζόμενους με εισοδήματα πάνω από €30.000 κατ’ έτος καθώς και ο φόρος πολυτελείας για αγαθά όπως τα ακριβά αυτοκίνητα, αναφέρει η Bild, η οποία ανήρτησε στον ιστότοπό της μέρος του άρθρου το οποίο δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

Ακόμη, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως η Αθήνα εισηγείται την επιβολή φόρου στις διαμονές πολυτελείας σε τουριστικά νησιά, καθώς και την τυποποίηση του ΦΠΑ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι πληρωμές για ποσά που ξεπερνούν τα €70 να γίνονται στο εξής μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές, αναφέρει η Bild.

Παλαιότερα άρθρα: