Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παντού και η Αθήνα εγκλωβισμένη στην μιζέρια της

newego_LARGE_t_901_105878597
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

Η Αθήνα παλεύει να μετεξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο. Παλεύει να προσελκύσει τουρίστες τους νεκρούς τουριστικά μήνες του χειμώνα.

1η Δεκεμβρίου σήμερα και ενώ όλες οι πρωτεύουσες της Ευρώπης έχουν στολίσει το κέντρο της πόλης, στην Αθήνα δεν υπάρχει πουθενά ίχνος χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, αν εξαιρέσει κανείς τις φιλότιμες προσπάθειες των ιδιωτών στην Πλατεία Συντάγματος και σε ορισμένες κεντρικές οδούς της πολης.

Ακόμα και η μεσογειακή Ρώμη εχει στολίσει εδώ και 15 μέρες, όχι γιατί περνάει καλά και οι πολίτες της ευδαιμονούν αλλά γιατί αυτό έχει ανάγκη η πόλη και οι κάτοικοι της.

Στην Αθήνα της μιζέριας και του επαρχιακού κομπλεξισμού ουδείς ασχολείται με αυτές τις «λεπτομέρειες». Να έλθει η ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής με διακηρύξεις και πυροτεχνήματα υποτιθέμενης αλληλεγγύης περιμένουμε και τίποτα άλλο.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης έχει αποδείξει κατα τις τέσσερις προηγούμενες περιόδους Χριστουγέννων που ήταν Δήμαρχος οτι δεν θεωρεί τον στολισμό και το εορταστικό κλίμα της Αθήνας προυπόθεση για ανάταξη τόσο του οικονομικού κλίματος όσο και της ψυχολογίας των πολιτών. Επιμένει σε μια λογιστική αποτύπωση της πραγματικότητας που το μόνο που κατάφερε ήταν να κατατάξει την Αθήνα ανάμεσα στις πιο δυστυχισμένες πρωτεύουσες της Ευρώπης…

Παλαιότερα άρθρα: