Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

bazaar msze
Διαβάστε επίσης

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του από τις από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην οδό Τριπόδων 23 στην Πλάκα.

DSC01021

Δωράκια με άρωμα παλιού σχολικού βιβλίου: βιβλία, κοσμήματα, γούρια, καδράκια, αφίσες, χριστουγεννιάτικα, αλλά και το μικρό μας παλαιοβιβλιοπωλείο, θα ενισχύσουν τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά και να σας γνωρίσουμε τους στόχους μας και τις δράσεις μας.

Κάθε Σαββατοκύριακο οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν αλλά και να μάθουν με ευχάριστο τρόπο: αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακά παιχνίδια, κάλαντα, εργαστήρια, κατασκευές.

bazaar

Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Διακιώματα του Παιδιού μαζεύουμε βιβλία και παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) για να τα δώσουμε σε παιδιά που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.

Λίγα λόγια για το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού είναι ένας φορέας που έχει ως σκοπό την προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, με την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων. Eιδικότερα το Εθνικό Κέντρο έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και διάσωση του σχολικού υλικού  και των σχολικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσής μας.

Ο φορέας έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του μια πλούσια συλλογή από σχολικά βιβλία, τα οποία χρονικά καλύπτουν διάστημα περίπου τριών (3) αιώνων. Πολλές από τις εκδόσεις αυτές είναι σπάνιες και δυσεύρετες, ενώ πολλά βιβλία δεν υπάρχουν στις επίσημες βιβλιογραφίες και στις  μεγάλες βιβλιοθήκες. Οι συλλογές εμπλουτίζονται συνέχεια με δωρεές και αγορές υλικού.

Το ΕΚΕΔΙΣΥ προχωράει στη δημιουργία «Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης» με τη λειτουργία μιας μόνιμης έκθεσης της ιστορίας του σχολικού εγχειριδίου και της ελληνικής εκπαίδευσης εντός του μουσείου, η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε σχολεία και θα ενισχύεται με κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, σκοπός μας είναι οι συλλογές να είναι ανοιχτές, αξιοποιήσιμες και προσβάσιμες σε όλα τα άτομα που θέλουν να εργαστούν ερευνητικά.

Το Μουσείο θα λειτουργήσει σε ένα πανέμορφο, τριώροφο, νεοκλασικό, διατηρητέο κτίριο, στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων 23, στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας. Η θέση του Μουσείου (δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης και σε άλλα Μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας) αλλά και οι στόχοι και οι δράσεις του, προσφέρουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής της χώρας μας και των πνευματικών της δημιουργημάτων όχι μόνο μέσα στην ίδια τη χώρα  αλλά και στο εξωτερικό (http://www.ekedisy.gr/category/mousio-scholikis-zois-ke-ekpedefsis/) .

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.ekedisy.gr/christougenniatiko-bazaar-ke-drasis-gia-pedia-mousiou-scholikis-zois-ke-ekpedefsis/

email:[email protected][email protected]

Τηλ.: 2103250341

afisaimerisia4

Παλαιότερα άρθρα: