»Χρυσή» η συναυλία των Scorpions στην Αθήνα

scorpions athens
Διαβάστε επίσης

Χρυσός έγινε ο δίσκος των «Σκορπιών» με τίτλο MTV Unplugged «Live in Athens», από τις ηχογραφημένες συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα έναν χρόνο πριν, στο θέατρο Λυκαβηττού 11, 12 & 14 Σεπτεμβρίου.

Η απονομή του δίσκου πραγματοποιήθηκε στο Füssen της Γερμανίας, όμως εκτός από τους Scorpions, χρυσό δίσκο έλαβε από τα χέρια του Προέδρου της Sony Γερμανίας και ο Έλληνας παραγωγός και promoter Τάσος Αλεξόπουλος, καθώς ήταν ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν για να στήσει την παραγωγή για τις συναυλίες στο Λυκαβηττό, αλλά και την ηχογράφηση και τα γυρίσματα για το MTV Unplugged «Live in Athens», που κυκλοφόρησε σε CD και DVD σε 52 χώρες.

Ήταν άλλωστε δική του ιδέα και επιτυχία, να πείσει την Sony αλλά και το MTV να πραγματοποιήσουν αυτή την παραγωγή στην Ελλάδα και σε ανοιχτό θέατρο για πρώτη φορά, γεγονός που χαροποίησε τους χιλιάδες φαν του συγκροτήματος, ενώ αποτέλεσε διαφήμιση της χώρας σε όλο τον κόσμο.\

«Χωρίς τον Τάσο, η παραγωγή δεν θα είχε αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα και τον ευχαριστούμε πολύ», είπε ο πρόεδρος της Sony Γερμανίας Willy Ehmann, ενώ δεν έλειψαν οι φιλοφρονήσεις και οι ζεστές αγκαλιές από τους Scorpions, από τους σουηδούς παραγωγούς του δίσκου, αλλά και πολλά μέλη του MTV. Όλοι τους ήταν στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ μίλησαν για τις αξέχαστες μέρες που έζησαν στην χώρα μας.

Ο Τάσος Αλεξόπουλος είναι χρόνια ο παραγωγός των συναυλιών των Scorpions στην Ελλάδα και προσωπικός φίλος του συγκροτήματος. Όταν έλαβε τον χρυσό δίσκο είπε: «Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνετε. Είμαι κι εγώ περήφανος γι” αυτή την παραγωγή που στήθηκε με πολύ αγάπη από εμένα και όλους τους συνεργάτες μου και σας υπόσχομαι ότι στην Ελλάδα θα κάνουμε πάντα για εσάς κάτι ξεχωριστό. Να ξέρετε ότι στην Ελλάδα θα έχετε πάντα το πιο θερμό κοινό σας.»

Παλαιότερα άρθρα: