Χωρίς πρόσφυγες η Μυτιλήνη. Ο δήμαρχος ευγνωμονεί την πρωθυπουργό

metanastes1
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η βοήθειά της (υπηρεσιακής πρωθυπουργού) ήταν σημαντική και δεν ξέρω πώς θα ήμασταν χωρίς εκείνη», ανέφερε ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, σχετικά με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η κα Βασιλική Θάνου, στη Λέσβο την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Από εχθές το πρωί βρίσκεται στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης. Η κα Θάνου θα μεταβεί στη Μυτιλήνη την Κυριακή, αναχωρώντας από τη Χίο όπου θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία της πρωθυπουργού ως επιστέγασμα του ενδιαφέροντός της, του συνεχούς της ενδιαφέροντος όλο αυτό το διάστημα. Η βοήθειά της ήταν σημαντική και δεν ξέρω πώς θα ήμασταν χωρίς εκείνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Όλα αυτά συμβαίνουν την πρώτη μέρα που από τη Μυτιλήνη, έχουν φύγει όλοι οι πρόσφυγες και τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Από τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, μέχρι και προχθες το βράδυ αναχώρησαν 29.260 άτομα με έκτακτα και τακτικά δρομολόγια πλοίων. Η άφιξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη Μυτιλήνη, την περασμένη Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η διαδικασία της εξόδου όλων αυτών των εγκλωβισμένων και να υλοποιηθεί.

Τελικά ενόσω χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί τις εικόνες των ταλαίπωρων προσφύγων για την προεκλογική τους εκστρατεία, η υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε εξαιρετική δουλειά και λίγες ημέρες αφού ανέλαβε έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νησί. Θα ήταν αδικία ωστόσο για την απελθούσα υπουργού κα Χριστοδουλοπούλου να μην αναφέρουμε, ότι το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης βοηθήθηκε πολύ και από τις έστω καθυστερημένες πρωτοβουλίες της Ευρώπης για την απορρόφηση των προσφύγων.

Παλαιότερα άρθρα: