Υπάλληλος σεκιούριτι επιτήθεται σε αφρικανό επιβάτη και το youtube κατεβάζει το video…

HSAP STATION
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς,

Άλλο ένα περιστατικό κατάχρησης εξουσίας, (ποιας εξουσίας;) υπαλλήλου σεκιούριτι στον ΗΣΑΠ καταγράφηκε για κακή του τύχη από επιβάτιδα. Φυσικά το περιστατικό είναι σε βάρος επιβάτη αφρικανικής καταγωγής. Ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι ο υπάλληλος δεν υπερασπίζεται κανέναν νόμο ή κανονισμό αλλά απλώς εξαπολύει μία καλυμμένη ρατσιστική επίθεση απέναντι στον επιβάτη που διαχειρίζεται με ηρεμία το ζήτημα.

Ο υπάλληλος επιμένει να μεταφερθεί ο επιβάτης στο τελευταίο βαγόνι του συρμού γιατί η βαλίτσα του, μία μεσαίου μεγέθους βαλίτσα με ρόδες, εμποδίζει, απαγορεύεται από τον κανονισμό να βρίσκεται ή διάφορες άλλες δικαιολογίες, μία εκ των οποίων είναι ότι «εγώ κάνω κουμάντο εδώ».

Γενικώς οι κουμανταδόροι μας έφαγαν στην Ελλάδα. Όλων των ειδών. Όμως ας δούμε τι προβλέπει ο νόμος.

Τι προβλέπει ο νόμος

Όπως ορίζει ο νόμος (βρήκαμε και το ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 1181 19 Ιουνίου 2015 Τεύχος 2ο)

Οι αποσκευές και τα λοιπά μεταφερόμενα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων/ συρμών,
Εκτός των διαδρόμων,
Εκτός των σημείων εισόδου − εξόδου των επιβατών και
Εκτός των σημείων επικύρωσης των εισιτηρίων ούτως ώστε να μη διακυβεύεται η ασφαλής μετακίνηση των υπόλοιπων επιβατών.
Οι κάτοχοι των αποσκευών οφείλουν να βρίσκονται πλησίον αυτών και να μεριμνούν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.

Το βίντεο με την καλυμμένη ρατσιστική επίθεση του υπαλλήλου προς τον επιβάτη δεν είναι πλέον διαθέσιμο από το youtube με την αιτιολόγηση ότι παραβαίνει την πολιτική του youtube για την επιθετική συμπεριφορά. Κάτι μου βρωμάει εδώ πέρα…

Παλαιότερα άρθρα: