Υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ

jihadist gun sniper
Διαβάστε επίσης

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους το κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στην επαρχία Χομς της Συρίας, έπειτα από τρεις ημέρες σφοδρών μαχών με τον συριακό στρατό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην γύρω περιοχή με τον στρατό να έχει περάσει στην αντεπίθεση, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν το σύνολο του κοιτάσματος, όμως Σύροι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κάποια κτίρια των εγκαταστάσεων.

Οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης την κατάληψη του κοιτάσματος επισημαίνοντας ότι «τα λιοντάρια του ΙΚ διεξήγαγαν μια επιχείρηση αστραπή (…) η οποία κατέληξε με την απελευθέρωση» του Σάαρ.

Εξάλλου το ΙΚ ανέβασε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν κατεστραμμένα άρματα μάχης και τουλάχιστον 15 πτώματα που φορούν στρατιωτικές στολές, τα οποία παρουσίασε ως Σύρους στρατιώτες. Παράλληλα επεσήμανε ότι άρπαξε πέντε άρματα μάχης, δύο στρατιωτικά οχήματα, αυτόματα όπλα και πυρομαχικά.

Η εξτρεμιστική οργάνωση εξαπέλυσε την Τρίτη την επίθεσή της εναντίον του κοιτάσματος, σκοτώνοντας 30 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τον Ιούλιο ο συριακός στρατός είχε ανακαταλάβει το κοίτασμα αυτό από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι το είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους έπειτα από σφοδρές μάχες που κόστισαν τη ζωή σε 270 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκτελέστηκαν από το ΙΚ.

Παλαιότερα άρθρα: