Υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη στηρίζει με ανακοίνωσή της η HOMOphonia Thessaloniki Pride

1017743_861465837209033_4564195726522231090_n
Διαβάστε επίσης

Η HOMOphonia Thessaloniki Pride, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 25 Ιανουαρίου 2015, θέλει να αναγνωρίσει δημόσια πολιτικές δυνάμεις και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που μέσα από τις δράσεις της συλλογικότητας μας, υπήρξαν και παραμένουν αλληλέγγυοι στους αγώνες της ΛΟΑΔ κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Οι βουλευτές που στηρίζει η συλλογγικότητα είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης και Τάσος Κουράκης. Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

Η κ. Ιωάννα Γαϊτάνη, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α” Θεσσαλονίκης και μέλος της HOMOphonia Thessaloniki Pride, έχει συμβάλλει από την θέση της για την δημιουργία και την στήριξη του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλες δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Έχει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο θέτοντας ζητήματα που απασχολούν την LGBT κοινότητα για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στο κοινοβούλιο.

Η κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’Θεσσαλονίκης, είναι σύμμαχος της ΛΟΑΔ κοινότητας της πόλης μας, στήριξε με την παρουσία της τα φεστιβάλ υπερηφάνειας της πόλης καθώς και πολλές δράσεις και διεκδικήσεις που αφορούν την κοινότητα. Επίσης σαν μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, έχει αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ ανθρώπων στους εργασιακούς χώρους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α’Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης ήταν παρών και προστάτεψε την πορεία, στο 1ΟΦεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης το 2012, από φασιστική επίθεση δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση του στο δικαίωμα μας στην δημόσια ορατότητα.

Ο επίσης Βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ στην Α’Θεσσαλονίκης, κ. Τάσος Κουράκης χαιρέτισε επί σκηνής το 3οΦεστιβάλ Υπερηφάνειας το 2014 και είναι αλληλέγγυος σε θέματα που απασχολούν την κοινότητα.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται:

Χαιρετίζουμε τέλος την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε από την βουλευτή της Β’Αθηνών κ. Βασιλική Κατριβάνου και υπογράφεται από πολλούς ακόμα βουλευτές, για το νέο σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το θεωρούμε ως ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για εξάλειψη των διακρίσεων και του ρατσισμού που βιώνει η ΛΟΑΔ κοινότητα πανελλαδικά. Η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και η πλήρης κάλυψη τους σε κληρονομικά, ασφαλιστικά και θεσμικά ζητήματα πρέπει να ακολουθήσει τις διεθνείς προοδευτικές πρακτικές που ισχύουν και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπου οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι πραγματικότητα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους παραπάνω υποψήφιους και υποψήφιες οι οποίοι επιζητούν την επανεκλογή τους και ελπίζουμε σε σταθερή και γόνιμη μελλοντική συνεργασία.

Παλαιότερα άρθρα: