Ύποπτος θάνατος δημοσιογράφου στην Τουρκία

kobani journalist death
Διαβάστε επίσης

Αιχμές κατά της Τουρκίας άφησε σήμερα ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο γύρω από το θάνατο μιας Λιβανο-Αμερικανίδας δημοσιογράφου, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ενώ ήταν απεσταλμένη του αγγλόφωνου δικτύου του Ιράν, Press TV, στην Τουρκία και κάλυπτε τις εξελίξεις στην κατεχόμενη πόλη Κομπάνι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας όπου συνέβη το δυστύχημα απέρριψε τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους, λέγοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.

Η Σερίνα Σιμ, σκοτώθηκε την Κυριακή όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ώστε να βρίσκονται κοντά στην Κομπάνι της Συρίας, όπου κουρδικές δυνάμεις αγωνίζονται για τουλάχιστον ένα μήνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χαμίντ Ρεζά Εμαντί, επικεφαλής της αίθουσας σύνταξης του Press TV, δήλωσε ότι το Ιράν θα κινηθεί με νομικά μέσα επί του θέματος. «Οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της είναι πολύ ύποπτες και πιθανόν είναι αποτέλεσμα των αποκαλυπτικών της εκθέσεων σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχαν στους πρόσφυγες της Συρίας οι πολιτικές που ασκούσαν τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία», μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις του Εμαντί.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την υπόθεση, ενώ άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχολιασμό, μεταδίδει το Ρόιτερς. Ωστόσο, ο Ιτζετίν Κιουτσούκ, κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, απέρριψε τους ισχυρισμούς.

«Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς αναληθείς», είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Αυτές είναι απόπειρες που στόχο έχουν να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα προβούμε σε δηλώσεις», είπε.

Παλαιότερα άρθρα: