Υποχωρεί ως την Τετάρτη ο υδράργυρος και…ξανά προς τη δόξα τραβά

kausonas1
Διαβάστε επίσης

Με τον υδράργυρο στα ύψη, μία μικρή ανάσα δροσιάς φαίνεται να μας χαρίζει ο καιρός το διήμερο που ακολουθεί, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η προϊσταμένη πρόγνωσης στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Χρυσούλα Πέτρου. Η κ. Πέτρου δίνει τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μικρή κάμψη της θερμοκρασίας Τρίτη και Τετάρτη

«Μία μικρή κάμψη θα παρουσιάσει Τρίτη και κυρίως Τετάρτη, η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά μιλάμε για έναν με δύο βαθμούς. Η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Ελλάδα η Θεσσαλία, δεν θα ανακουφιστούν πάντως από αυτή την πρόσκαιρη κάμψη που θα συνοδευτεί με ένα βορειαδάκι στα ανατολικά κυρίως στο Αιγαίο.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες έχουν ανέβει αρκετά αυτή την περίοδο και όσοι ζουν μέσα στις πόλεις, αισθάνονται αυτή τη ζέστη τη νύχτα. Έτσι παρατείνεται η αίσθηση της ζέστης, τα κτίρια έχουν απορροφήσει αρκετή ενέργεια και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των θερμών ημερών του Αυγούστου.

Μετά τη 2ήμερη κάμψη, συνεχίζεται η παράταση των θερμών ημερών μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Από το Σάββατο σταδιακά αρχίζει μία σταθερή μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από την Κυριακή και φτάνουμε πλέον σε πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Στη Βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς, ίσως και λίγο πιο κάτω».

Συννεφιές και μπόρες τις μεσημεριανές ώρες

Χαρακτηριστικό των ημερών, όπως είπε η προϊσταμένη πρόγνωσης στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα είναι κάποιες τοπικές μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. «Στον ορεινό όγκο της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πίνδου θα βλέπουμε συννεφιές και μπόρες τις μεσημεριανές ώρες.

Ωστόσο Πέμπτη και Παρασκευή ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά μέχρι και τους 40 βαθμούς τοπικά».

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε