Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης κηδεύεται έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

AP_17286212246439
Διαβάστε επίσης

Πέντε ημέρες θα διαρκέσει η κηδεία του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περσινό Οκτώβριο, σε ηλικία 88 ετών.

Ο μονάρχης θα αποτεφρωθεί στην Μπανγκόκ αύριο Πέμπτη, σε βασιλική πυρά που αναπαριστά τον παράδεισο, όπως εξηγεί το Reuters.

Ήδη πλήθος κόσμου προετοιμάζεται για το τελευταίο αντίο στον βασιλιά ενώ οι προετοιμασίες- μεταξύ αυτών και η κατασκευή τεράστιας εγκατάστασης αποτέφρωσης στο Μεγάλο Παλάτι – διήρκεσαν σχεδόν έναν χρόνο.

Στη βουδιστική τελετή της κηδείας αναμένεται να παραστούν περίπου 250.000 άνθρωποι από όλη την Ταϊλάνδη.

Πολλοί έφτασαν στην πρωτεύουσα από νωρίς, κατασκηνώνοντας σε αυτοσχέδιες σκηνές για να γλιτώσουν από τη βροχή. «Ταξίδεψα πριν από δύο μέρες ώστε να είμαι πρώτη και να βρω καλή θέση» δήλωσε μια 72χρονη στο Reuters.

Η κηδεία θα αρχίσει σήμερα με μια τελετή στο παλάτι και αύριο ο διάδοχος του θρόνου, νυν βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν, θα ανάψει τη φωτιά.

Στη συνέχεια οι στάχτες του βασιλιά  θα συλλεγούν και θα σταλούν την Παρασκευή πίσω στο παλάτι. Θα ακολουθήσουν ακόμα δύο ημέρες τελετών μνήμης.

Στην καύση της σορού του βασιλιά θα παρίστανται μέλη βασιλικών οικογενειών από περισσότερες από 40 χώρες, ενώ τεράστια πλήθη αναμένεται να συρρεύσουν στους γύρω δρόμους.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε