Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει την Πέμπτη για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου

Διαβάστε επίσης

Αύριο Πέμπτη στις 11.00, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκεται ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου.

Συγκεκριμένα πρόκειται να συζητηθούν μεταξύ άλλων:

-Η κατάρτιση -στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας των κομμάτων- του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.

-Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit, που πήρε -όπως είναι γνωστό- νέα αναβολή, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

-Η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη Βουλή για την ψήφιση του νόμου περί διεθνούς προστασίας, που αφορά πρωτίστως στην επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Την Παρασκευή το πρωί ο πρωθυπουργός θα είναι στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Οργανωτική Eπιτροπή του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία το κόμματος. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της 4ης Ευρωαραβικής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης οι Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ξένους ηγέτες και συμμετέχει σε διεθνή fora για να επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο». Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, οι δύο ηγέτες εστίασαν στην επικείμενη, από την 1η του χρόνου, ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κροατία. Συζητήθηκαν επίσης διμερή ζητήματα όπως η σύνδεση των δύο χωρών μέσω Ηγουμενίτσας, καθώς και έργα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία εμπλέκονται ελληνικές επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού/απογραφής που αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία. Επιπλέον, σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του παρά την απογοήτευσή της από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα. Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Τέλος, απηύθυνε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό πρόσκληση επίσκεψης στην Αλβανία την οποία ο κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε.

Στη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σερβίας τονίστηκαν οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους. Επιβεβαιώθηκε επίσης η κοινή πρόθεση για την πραγματοποίηση, το επόμενο διάστημα, του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία, όπως είπε ο κ. Πέτσας, να επαναλάβει ότι η χώρα μας έχει διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο στην ευρωπαϊκή της πορεία της Σερβίας και τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να το πράττει.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα του Αραβικού κόσμου που απασχολούν και την Ελλάδα, από την ασφάλεια στην περιοχή, μέχρι την οικονομική συνεργασία. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, στην Λιβύη και στην Παλαιστίνη, ενώ αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Σήμερα το πρωί, στις 10 η ώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων για την πορεία του Κυπριακού και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου ενόψει της τριμερούς -μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί- την οποία έχει συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στις 25 Νοεμβρίου 2019, για το Κυπριακό.

«Η σημερινή συνάντηση έρχεται σε συνέχεια των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο Πρόεδρο στις οποίες ο πρωθυπουργός εκφράζει πάντα τη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σημειώνω, ότι στο ίδιο πνεύμα, οι δυο ηγέτες δείπνησαν χθες το βράδυ με τις συζύγους τους στο σπίτι του πρωθυπουργού» είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε και σε ενημέρωση αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα την Παρασκευή. Όπως είπε «πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη που εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του πρωθυπουργού να επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο, ως χώρα αυτοπεποίθησης και προοπτικής». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα « άμεσοι στόχοι του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών, η ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη».

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του το μεγάλο αριθμό δυναμικών κλάδων που διαθέτει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Ιδίως, μάλιστα, στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών. Στα logistics και τις εμπορικές μεταφορές, όπου έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο κινεζικό ενδιαφέρον μέσω της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Και βέβαια στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων, όπου ήδη εκατοντάδες Κινέζοι πολίτες έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα Golden Visa. Σημειώνεται ότι, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, Κινέζοι πολίτες είχαν πάρει το 65% των αδειών διαμονής που έχουν δοθεί έναντι ελάχιστης επένδυσης 250.000 ευρώ.

«Ο πρωθυπουργός -όπως σε όλες τις επαφές του με ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας- επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας. Ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών. Βελτιώνει -με την μείωση των φόρων και την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων- το επενδυτικό περιβάλλον. Προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, χάρη στο υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό της, την εξαιρετική γεωστρατηγική θέση της, τις ανεπτυγμένες υποδομές που προσφέρει, τον μεγάλο ορυκτό πλούτο και την ξεχωριστή, μεσογειακή ομορφιά της», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 ελληνικών επιχειρήσεων από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία και η Αγροδιατροφή. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει στις 4 Νοεμβρίου Business Forum με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί βέβαια και με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες στο CIIE 2019.

Παλαιότερα άρθρα:

53 απαντήσεις στο “Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει την Πέμπτη για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου”

 1. Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 2. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nonetheless I am experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 3. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to find any person with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that’s needed on the net, someone with a bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 4. Ok oui et pas vraiment. Assurément parce que il se peut qu’on rencontre certaines sources qui probablement citent de semblables cote. Non car il ne suffit pas de copier ce qu’on peut lire avec plusieurs site web autres avant de le transposer tant clairement

 5. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i’m happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this site and give it a glance regularly.

 6. Together with every little thing that appears to be developing throughout this specific subject matter, all your viewpoints tend to be very radical. Having said that, I appologize, because I can not subscribe to your whole idea, all be it exhilarating none the less. It appears to everybody that your opinions are not totally validated and in reality you are yourself not even entirely confident of the point. In any event I did enjoy examining it.

 7. I loved as much as you’ll receive performed right here. The cartoon is tasteful, your authored subject matter stylish. nevertheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell definitely come further earlier again as exactly the same just about very continuously within case you defend this increase.

 8. I am writing to let you know of the fantastic encounter my cousin’s princess encountered checking your web page. She picked up plenty of things, which include how it is like to possess an amazing giving spirit to have men and women just completely grasp a variety of tricky things. You actually did more than people’s expected results. I appreciate you for supplying the warm and helpful, safe, edifying as well as cool tips about this topic to Evelyn.

 9. Needed to draft you this very small note to finally say thanks a lot once again for your personal gorgeous tricks you have documented above. This is so tremendously generous of you to grant without restraint precisely what many individuals would have distributed as an e book to earn some profit on their own, chiefly considering that you might well have done it in the event you decided. Those principles as well served to be the fantastic way to be certain that other individuals have the identical fervor just as my personal own to understand good deal more with respect to this issue. I think there are numerous more enjoyable opportunities up front for individuals that read through your site.

 10. I as well as my guys have been reading through the good information and facts on your web blog and so at once developed a horrible suspicion I never thanked the web site owner for those strategies. Those men are already so joyful to study all of them and have in effect absolutely been tapping into those things. We appreciate you genuinely so kind and for getting some ideal ideas millions of individuals are really wanting to know about. My honest regret for not expressing gratitude to you earlier.

 11. What i do not understood is if truth be told how you are now not really much more smartly-preferred than you might be right now. You’re so intelligent. You recognize therefore significantly with regards to this topic, made me in my view consider it from a lot of various angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated until it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs nice. All the time take care of it up!

 12. Thanks for any other informative website. Where else may just I am getting that type of information written in such a perfect means? I’ve a venture that I am simply now working on, and I’ve been on the look out for such information.

 13. I happen to be writing to make you know what a fantastic discovery my cousin’s daughter obtained reading your blog. She learned lots of pieces, with the inclusion of what it is like to possess an ideal helping mood to get many people quite simply know precisely specified advanced subject areas. You undoubtedly did more than our own expectations. Many thanks for rendering those beneficial, healthy, educational and in addition fun tips on this topic to Janet.

 14. I am also commenting to let you be aware of what a awesome experience my wife’s girl experienced viewing your web site. She even learned such a lot of issues, including how it is like to possess a marvelous teaching mindset to get folks effortlessly master specific impossible subject matter. You undoubtedly did more than my expected results. Thank you for showing these warm and helpful, healthy, informative and in addition fun tips on this topic to Lizeth.

 15. Thanks for giving your ideas right here. The other issue is that every time a problem takes place with a computer system motherboard, persons should not consider the risk connected with repairing this themselves for if it is not done properly it can lead to irreparable damage to the entire laptop. It is almost always safe just to approach the dealer of your laptop for that repair of that motherboard. They’ve technicians who definitely have an experience in dealing with laptop computer motherboard issues and can get the right analysis and execute repairs.

 16. I really wanted to make a simple note to be able to thank you for all of the magnificent instructions you are writing at this site. My time intensive internet research has at the end of the day been compensated with extremely good know-how to exchange with my good friends. I would believe that many of us website visitors are definitely endowed to dwell in a fabulous place with so many brilliant people with insightful tips. I feel quite grateful to have come across your entire website and look forward to really more thrilling times reading here. Thanks a lot again for all the details.

 17. I would like to point out my appreciation for your generosity in support of folks that really need assistance with your subject matter. Your personal commitment to getting the message all over turned out to be exceptionally beneficial and has really encouraged women much like me to attain their pursuits. Your new interesting guidelines denotes so much a person like me and further more to my office workers. Best wishes; from everyone of us.

 18. It is indeed my belief that mesothelioma will be the most deadly cancer. It has unusual features. The more I actually look at it the harder I am convinced it does not react like a real solid cells cancer. If perhaps mesothelioma is a rogue viral infection, hence there is the probability of developing a vaccine and offering vaccination for asbestos exposed people who are really at high risk involving developing upcoming asbestos relevant malignancies. Thanks for expressing your ideas about this important health issue.

 19. Thanks so much for giving everyone an exceptionally brilliant possiblity to read articles and blog posts from this website. It is usually very fantastic and stuffed with a good time for me personally and my office acquaintances to visit your site at the very least thrice in 7 days to read through the fresh stuff you will have. And definitely, I am always astounded with the terrific concepts served by you. Some 3 areas in this posting are unquestionably the very best we’ve had.

 20. I in addition to my pals came checking the good tips and tricks located on your web blog and so instantly I had a horrible feeling I never expressed respect to the website owner for those strategies. All the ladies had been for this reason passionate to study all of them and have unquestionably been using those things. I appreciate you for indeed being indeed helpful and also for having this kind of tremendous subjects most people are really desperate to discover. Our own honest regret for not expressing gratitude to you sooner.

 21. I simply needed to appreciate you once more. I do not know the things I might have implemented in the absence of the actual recommendations contributed by you relating to my area. Completely was an absolute scary matter in my position, however , looking at your specialized fashion you solved that forced me to jump over joy. Extremely thankful for the assistance and thus wish you comprehend what a great job that you’re providing instructing people today through the use of your website. More than likely you’ve never encountered all of us.

Σχολιάστε