2η επιτυχημένη εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς»

Χρήστος Τεντόμας
Διαβάστε επίσης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Caravel πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας Χρήστο Τεντόμα.

Η-Αθηνα-Ειμαστε-Εμεις_2

Η εκδήλωση αφορούσε το χώρο της Υγείας και τα σχετικά προβλήματα που καλείται να επιλύσει η Πολιτεία τόσο σε κεντρικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι κάτοικοι της περιοχής της 2ης κοινότητας της Αθήνας είχαν τη δυνατότητα να επισημάνουν τα προβλήματα της γειτονιάς τους και στη συνέχεια να συζητηθούν ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση τους.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Θάνος Πλεύρης, ο Σάκης Αθανασάκης, Βαγγέλης Ξυδέας, ο Γιώργος Ρωμανέας, η Ροδομαρία Παντελίδου-Δομάζου, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο Γιάννης Λύρας (ιατρός), ο Κώστας Τσαρούχας (Δημοσιογράφος), ο Ηλίας HΛIAΣ Φούτσης (Πρόεδρος New York College) καθώς και ειδικοί επιστήμονες του χώρου της Υγείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εισηγητές οι:

Παναγιώτης Ευθυβουλίδης – Στέλεχος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, πρ. Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας με αντικείμενο εισήγησης την υφιστάμενη κατάσταση στον χώρο της Υγείας.

Βασίλειος Κοντοζαμάνης – πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο εισήγησης τις αιτίες των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας – Λύσεις για πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Νίκος Παπαναστασίου – Γενικός Πνευμονολόγος, π. Προϊστάμενος δημοτικών ιατρείων Δήμου Αθηναίων.

Θεόδωρος Πιτταράς – Ιατρός Βιοπαθολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών- με αντικείμενο εισήγησης την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- τι προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ.

Αναστάσιος Σκρουμπέλος – Οικονομολόγος- Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Συνεργάτης Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με αντικείμενο εισήγησης την αξία της πρόληψης- προσυμπτωματικοί έλεγχοι- μύθοι και πραγματικότητα.

Τον συντονισμό της πρώτης ενότητας ανέλαβε ο Δημήτρης Κοντός, πρ. πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με αντικείμενο εισήγησης την Υγεία σε αριθμούς.

Η Αθήνα Είμαστε Εμείς_3

Η Αθηνα Ειμαστε Εμεις_1

Τον συντονισμό της δεύτερης ενότητας ανέλαβαν η Ειρήνη Κούτλη Ράλλη – καθηγήτρια αγγλικών, ο Γιώργος Βλάχος – συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος – ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, ο Γιάννης Κούρτης Πρόεδρος Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Αθήνας Ιδιωτικού Τομέα, ενώ παρευρέθηκε και ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας κ. Χρήστος Τεντόμας ανέφερε: η Πρωτοβουλία πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» θα συνεχίσει να διοργανώνει ανοικτές εκδηλώσεις θεματικού χαρακτήρα σε όλη την Αθήνα, με προτεραιότητα τις γειτονιές.

Στόχος μας να παρουσιάσουμε μέσα στον επόμενο χρόνο το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της Αθήνας από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που θα κατευθύνει τις πολιτικές μας για την επόμενη δεκαετία και που θα έχει ως επίκεντρο του τον άνθρωπο, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια αυτής της πόλης.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε