Αιγύπτιος Κροίσος: Πουλήστε μου ένα ελληνικό νησί για να υποδεχτώ μετανάστες!

c2d5fb77ee9102355e83b7871a7c28f3_XL
Διαβάστε επίσης

Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, έκανε ανοιχτή πρόταση σε Ελλάδα και Ιταλία, ώστε να του πουλήσουν ένα νησί για να υποδεχτεί και να βοηθήσει τους πρόσφυγες που συρρέουν στη Μεσόγειο.

“Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας” έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

“Ασφαλώς και είναι εφικτό” είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες”, πρόσθεσε.

Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται “από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια” αλλά “το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής”.

Θα υπάρχουν “προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία”, εξήγησε. “Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει (στην πατρίδα του) θα μπορεί να το κάνει, πρόσθεσε.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε