Αλλάζει όνομα η Νέα Δημοκρατία;

image
Διαβάστε επίσης

Θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει ονομασία η Νέα Δημοκρατία; Προφανώς για τον μέσο Έλληνα, ακόμη και για τον γνήσιο νεοδημοκράτη ελάχιστη σημασία έχει εάν σε συνθήκες κρίσης η γαλάζια παράταξη μετονομαστεί σε “Νέα Ελλάδα”, όπως υπονοήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ.

Καταρχήν το όνομα “Νέα Ελλάδα” το έχει κατοχυρώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Θα δείξει τόση μεγαθυμία να το παραδώσει στον Αντώνη Σαμαρά; Επίσης το κόμμα Λοβέρδου φέρει την ονομασία Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα. Οπότε, μπλέξιμο…!

Αν ασχοληθεί πάντως κανείς σοβαρά με την πρόθεση Σαμαρά να αλλάξει το όνομα της ΝΔ τότε θα πρέπει να ζητήσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που σχετίζονται και με τον δανεισμό του κόμματος.

Εφόσον δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα τί θα συμβεί με με τα δάνεια και τα χρέη που έχει το παλαιό (καταργημένο) κόμμα; Ως γνωστόν μόνο τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν τα 270 εκ. ευρώ. Προσφάτως το ΠΑΣΟΚ ομολόγησε ότι τα χρέη του αγγίζουν τα 120 εκ. ευρώ. Αν η ΝΔ κλείσει το μαγαζί ποιος θα αναλάβει τις δανειακές της υποχρεώσεις; Ή μήπως πιστεύουν ότι η μη αποπληρωμή των χρεών τους μπορεί να πάει για μία ακόμη φορά στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων;

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Αλλάζει όνομα η Νέα Δημοκρατία;”

  1. […] Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει αποφασιστικά στο στρατηγικό παίγνιο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την δραστηριότητα τους να είναι κάτι παραπάνω από ζωηρή. Το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως έχει την πρωτοκαθεδρία στο επικοινωνιακό παιχνίδι των social media αφού σε όλες τις mainstream πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υπερισχύει του βασικού του πολιτικού αντιπάλου. Με 33.175 likes η επίσημη σελίδα της ΝΔ στο Facebook ξεπερνά κατά 91,77% την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αριθμεί μόλις 17.299 likes, με την δραστηριότητα ωστόσο του τελευταίου να είναι πιο συχνή –έως καθημερινή, σε αντίθεση με την στοχευμένη στρατηγική ανακοινώσεων της ΝΔ η οποία περιορίζεται σε περιστασιακές αλλά καίριες παρεμβάσεις στο Facebook. […]

Σχολιάστε