Αντιδράσεις για τον αλγόριθμο που προβλέπει τον δολοφόνο και το θύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

kentriki_pistoli1
Διαβάστε επίσης

Ένας αλγόριθμος βοηθάει την αστυνομία του Σικάγο στη μάχη κατά της ένοπλης βίας.

Ουσιαστικά, ο αλγόριθμος αυτός βαθμολογεί τους κατοίκους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακούν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς, είτε πρόκειται να είναι το θύμα είτε πρόκειται να είναι ο δράστης.

Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη του ποικίλους παράγοντες, όπως το ποινικό μητρώο, το αν ένα πρόσωπο είναι μέλος μιας συμμορίας, το αν κάποιος έχει τραυματιστεί κατά το παρελθόν από σφαίρα ή πόσες φορές έχει κάποιος άνθρωπος συλληφθεί.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, υποστηρίζει το εργαλείο που έχει στα χέρια της και διαβεβαιώνει ότι βοηθά τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στα πρόσωπα που ενδεχομένως είναι επικίνδυνα, τα οποία πολύ συχνά είναι κι εκείνα που απειλούνται σε μεγαλύτερο βαθμό με τον θάνατο.

Ωστόσο, η ακριβής φύση των κριτηρίων και η σημαντικότητά τους παραμένουν απόρρητες και σαφώς αμφιλεγόμενες.

Παλαιότερα άρθρα:

6 απαντήσεις στο “Αντιδράσεις για τον αλγόριθμο που προβλέπει τον δολοφόνο και το θύμα (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. I just want to tell you that I’m new to blogging and site-building and seriously savored this blog site. Most likely I’m likely to bookmark your website . You really come with terrific articles and reviews. Many thanks for sharing your blog.

Σχολιάστε