Απάτη με το παυσίπονο Nurofen

503d61d2af3f6a8695f820389cbab982_XL
Διαβάστε επίσης

Για παραπλάνηση των καταναλωτών καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Αυστραλία ο φαρμακευτικός γίγαντα Reckitt Benckiser, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, παραπλανεί τους καταναλωτές με το παυσίπονο Nurofen, διαθέτοντας το ίδιο προϊόν για διαφορετικά είδη πόνου. Το δικαστήριο έδωσε εντολή να αποσυρθούν μέσα σε τρεις μήνες, τα Nurofen που πωλούνταν ως παυσίπονα κυρίως κατά του πόνου στην πλάτη, του πονοκεφάλου τάσης, της ημικρανίας και των πόνων περιόδου.

Τα Nurofen διατίθενται στο εμπόριο υπό διαφορετικές συσκευασίες ανάλογα με τον τύπο του πόνου, οι οποίες όμως περιέχουν το ίδιο συστατικό. 342 χιλιοστόγραμμα ιβουπροφαίνης λυσίνης.

Ο όμιλος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι συμμορφώνεται με την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Το «Nurofen συνεργάστηκε με την ACCC σε αυτές τις διαδικασίες και θα συμμορφωθεί με την απόφαση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο», δήλωσε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του φαρμάκου, Μόντσε Πένα.

Παλαιότερα άρθρα:

5 απαντήσεις στο “Απάτη με το παυσίπονο Nurofen”

  1. I just want to tell you that I am new to blogging and site-building and really loved this page. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You surely have good article content. Thank you for sharing your webpage.

Σχολιάστε