Διακοπές: οι πιο φτηνοί και οι πιο ακριβοί ταξιδιωτικοί προορισμοί

holiday
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Ο προγραμματισμός των διακοπών σας μπορεί να γίνει εξαιρετικά συναρπαστικός, από την επιλογή του ιδανικού προορισμού και της σωστής παρέας μέχρι και την αναζήτηση του καλού εστιατορίου και της απόλυτης νυχτερινής εξόδου. Ωστόσο, υπάρχει ένας παράγοντας που μπορεί να σας περιορίσει, το κόστος.

Κοιτάζοντας το μέσο κόστος των ποτών, του καφέ, ενός γεύματος για δύο, ενός δωματίου ξενοδοχείου για ένα βράδυ και της ταρίφας του ταξί ανά 3 χιλιόμετρα, μπορούμε να κατατάξουμε τους ταξιδιωτικούς προορισμούς για διακοπές ανάλογα με το κόστος τους.

Κοιτάζοντας τις τιμές σε 46 χώρες, καταλήξαμε στο ότι το Ντουμπάι κατέχει τα πρωτεία στις ακριβές τιμές, με τα έξοδα του ταξιδιού να κυμαίνονται από £ 278,92 και πάνω. Η Βουδαπέστη, από την άλλη πλευρά, κατατάσσεται ως ο πιο φτηνός προορισμός με τα έξοδα να κυμαίνονται περίπου στις £ 40.34.

Infographic_1

Όσον αφορά το κόστος για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση, ο πιο ακριβός προορισμός είναι και πάλι το Ντουμπάι με δωμάτια ξενοδοχείων να κοστίζουν πάνω από £ 214,81 τη βραδιά! Παραδόξως, η Μποτσουάνα ακολουθεί με μέση τιμή δωματίου τις £ 210.30. Η Βουδαπέστη, κατά μέσο όρο, έχει τις φθηνότερες για ξενοδοχεία, μόνο με £ 23.23 ανά διανυκτέρευση. Ακολουθούν Μπανγκόκ, Φάρο και Τενερίφη.

Infographic_2

Η Μποτσουάνα είναι, ωστόσο, το φθηνότερο μέρος για να πάρετε ταξί, με μόλις £ 0,73 ανά 3 χιλιόμετρα. Το Δουβλίνο, αντιθέτως, χρεώνει £ 10,26 ανά 3 χιλιόμετρα! Ίσως, τελικά, να είναι καλύτερο να εξερευνήσετε την Ιρλανδία με τα πόδια!

Infographic_3

Τέλος, αναφορικά με το ποτό και το φαγητό σας, το Μαρακές προσφέρει το πιο φτηνό γεύμα και το Φάρο είναι το κατάλληλο μέρος για φθηνό καφέ και ποτά. Το Ντουμπάι κατέχει και πάλι τον τίτλο του πιο ακριβού προορισμού στην κατηγορία τροφίμων και ποτών.

Infographic_4

Για παραπάνω δείτε εδώ.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε