Δωρεά 2 ευρώ για κάθε πιάτο αματριτσιάνα που σερβίρεται σε όλο τον κόσμο

635903027280898800
Διαβάστε επίσης

Δωρεά ύψους 2 ευρώ για κάθε πιάτο της περίφημης συνταγής Αματριτσιάνα, που πήρε το όνομά της από την πόλη Αματρίτσε, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αματρίτσε θα πραγματοποιούνταν το 50ο φεστιβάλ για τον εορτασμό του περίφημου πιάτου της πόλης, «Αματριτσιάνα», ένα πιάτο με ζυμαρικά σε σάλτσα ντομάτας, με ελαιόλαδο, λευκό κρασί, χοιρινό κρέας και τριμμένο τυρί πεκορίνο.

Την συγκινητική προσπάθεια των Ιταλών εστιατόρων σε όλο τον κόσμο για την συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε ο μπλόγκερ τροφίμων Πάολο Καμπάνα, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό.

Πάνω από 600 εστιατόρια σε όλη την Ιταλία έχουν συμφωνήσει να δωρίσουν 2 ευρώ για κάθε μερίδα Αματριτσιάνα που θα σερβίρουν, όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNN, ενώ η εκστρατεία φαίνεται να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με εκκλήσεις για όλα τα ιταλικά εστιατόρια παγκοσμίως να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Παλαιότερα άρθρα:

7 απαντήσεις στο “Δωρεά 2 ευρώ για κάθε πιάτο αματριτσιάνα που σερβίρεται σε όλο τον κόσμο”

  1. I simply want to tell you that I’m new to blogging and site-building and honestly enjoyed you’re web blog. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You actually have outstanding writings. Thanks a bunch for sharing with us your website.

Σχολιάστε