Έγγραφο-σοκ ΕΦΚΑ: Αδυναμία πληρωμής εκκρεμών συντάξεων έως Οκτώβριο

suntakseis
Διαβάστε επίσης

Στον αέρα βρίσκεται η πληρωμή 150.000 παλαιών και νέων συνταξιούχων, όπως προκύπτει από έγγραφο της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 24 Μαρτίου, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ομολογεί ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει να χαθεί το κονδύλι των 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει η τρόικα για τις συντάξεις, με διορία όμως να δοθούν εως τον Οκτώβριο του 2017.

Στο έγγραφο που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφέρει ότι δεν φαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος μέχρι τον Οκτώβριο κάτι που ναρκοθετει την εκταμίευση των 869 εκ. ευρω.

Σημειώνεται ότι από τους 150.000 συνταξιούχους, οι πάνω από 95.000 (95.526) περιμένουν περισσότερα από 2 χρόνια ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις όπου η αναμονή της οριστικής απόφασης φτάνει και τα 4 χρόνια, ιδίως όταν μεσολαβεί διαδοχική ασφάλιση.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως αυτό για τους εργαζόμενους δεν αποτελεί είδηση αλλά καθημερινότητα. Όπως είπε είναι ντροπή για ένα ευνομούμενο κράτος να χρειάζεται πάνω από 2 χρόνια να αποδώσει μία σύνταξη.
Έκανε γνωστό ότι από τις 150.000 συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα οι 95 είχαν κατατεθεί πριν το νόμο Κατρούγκαλου και οι 55.000 μετά ενώ τόνισε πως το προσωπικό δεν επαρκεί.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε