«Ένας φρέσκος άνεμος αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα»

MARINE LE PEN
Διαβάστε επίσης

Το εγκώμιο στον ιδεολογικό της αντίπαλο, Αλέξη Τσίπρα, πλέκει η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, με το στόμα της να στάζει μέλι για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου δήλωσε πως «Ένας φρέσκος άνεμος αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα». «Ηταν μία νίκη του λαού ενάντια στους ολιγάρχες του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης», τόνισε η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας.

Το περιοδικό «New Europe», σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Λεπέν, φρέσκαρε τη μνήμη των αναγνωστών επισημαίνοντας ότι ίσως επιβεβαιωθεί η δήλωση του Νικολά Σαρκοζί πριν δύο μήνες ότι η Λεπέν δεν ανήκει στην άκρα Δεξιά αλλά στην άκρα Αριστερά. Στην ιστοσελίδα του, το αγγλόφωνο περιοδικό με έδρα τις Βρυξέλλες, εξηγεί πως τα διθυραμβικά σχόλια της Λεπέν για τον Τσίπρα εξηγούνται με βάση τη σχέση που είχε αναπτύξει η ίδια με τον ρωσικό παράγοντα, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, και γενικότερα της Δύσης.

Η Λεπέν που θριάμβευσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν έχει κρύψει τη συμπάθεια που τρέφει στο Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το περιοδικό. Ήταν από τις πρώτες που τάχθηκαν ενεργά εναντίον της απόφασης των Ευρωπαίων να επιβάλλουν εμπάργκο στη Ρωσία, ως αντίποινα για τις επεκτατικές κινήσεις στην Ουκρανία, ενώ αντιθέτως υποστήριξε δημόσια τους ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας. «Είναι γνωστή η ρητορική της Λεπέν κατά της ΕΕ που την κατηγορεί ότι δημιουργεί τεχνηέντως συνθήκες “Ψυχρού Πολέμου”», ενώ οι σχέσεις του κόμματός της με το ρωσικό κεφάλαιο επεκτάθηκαν όταν τον περασμένο Νοέμβριο παραδέχτηκε πως έλαβε δάνειο, ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων από ρωσική τράπεζα. Ίσως, τελικά, επιβεβαιωθεί εκ των υστέρων η extreme ατάκα του Νικολά Σαρκοζί προ δύο μηνών ότι «η Λεπέν δεν ανήκει στην άκρα Δεξιά, αλλά στην άκρα Αριστερά».

Η ειρωνεία είναι ότι τη στιγμή που η Λεπέν έδειχνε περιχαρής για το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στην Ελλάδα, ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν έγραφε ένα αντίστοιχο κείμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, το Νούμερο 2 του ” Εθνικού Μετώπου”, Φλοριάν Φιλιπό, χαιρέτησε και αυτός τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι, επιτέλους στην Ελλάδα φύσηξε άνεμος αλλαγής”.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε