Επικίνδυνα τα ασύρματα πληκτρολόγια για την ασφάλειά σας – Τι πρέπει να προσέχετε

01ecab840cf00d5daa80232f8de635ce_XL
Διαβάστε επίσης

Ευπάθεια σε θέματα ασφαλείας στα ασύρματα πληκτρολόγια έφεραν στο φως νέες έρευνες, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει ευάλωτες τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών απέναντι στην επίθεση ενός χάκερ.

Την έρευνα πραγματοποίησε η Αμερικάνικη εταιρεία Bastille Networks. Οι ερευνητές της εταιρείας δοκίμασαν 12 ασύρματα πληκτρολόγια και διαπίστωσαν ότι 8 από αυτά συνδέονταν με τη θύρα USB χρησιμοποιώντας μη κρυπτογραφημένα πρωτόκολλα ραδιοεπικοινωνίας.

Συνδέοντας απλά μία κεραία σε ένα λάπτοπ και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη τεχνολογία, οι ερευνητές ήταν σε θέση να καταγράψουν τα χτυπήματα του πληκτρολόγιου από εκατοντάδες μέτρα μακριά. Μπόρεσαν επίσης να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του πληκτρολόγιου και να εισάγουν όποιες εντολές ήθελαν.

Με τον τρόπο αυτό, οποιαδήποτε πληροφορία εισάγεται μέσω ενός ασύρματου πληκτρολόγιου μπορεί να γίνει γνωστή σε χάκερς, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν usernames και passwords ώστε να κάνουν αναλήψεις από το λογαριασμό ενός ανυποψίαστου χρήστη και να μεταφέρουν έπειτα τα χρήματα όπου εκείνοι επιθυμούν.

Ευτυχώς η λίστα των “ευάλωτων” πληκτρολόγιων είναι σχετικά μικρή και αφορά μάρκες που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες. Οι ερευνητές συνιστούν τη χρήση ενσύρματου πληκτρολόγιου ή ασύρματου με υψηλότερη ασφάλεια από γνωστές μάρκες στην αγορά.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε