Επίσκεψη Μακρόν και βασιλιά της Ολλανδίας στα νησιά που επλήγησαν από τον Ίρμα

TfyS4uXb
Διαβάστε επίσης

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βασιλιάς της Ολλανδίας μετέβησαν σήμερα στα νησιά των Αντιλλών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον κυκλώνα Ίρμα, για να διαπιστώσουν το «πρωτοφανές» εύρος των ζημιών και να προσπαθήσουν να κατευνάσουν την οργή των κατοίκων για την οργάνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αναμένεται από την πλευρά του στις βρετανικές Παρθένες Νήσους και στην Ανγκουίλα, ενώ το Λονδίνο επικρίνεται επίσης για τον τρόπο διαχείρισης της καταστροφής που προκάλεσε τουλάχιστον 40 νεκρούς στην Καραϊβική και στη Φλόριντα.

Η γαλλική, η ολλανδική και η βρετανική κυβέρνηση κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν να στείλουν ενισχύσεις στα συνεργεία διάσωσης και την αστυνομία στα νησιά που βυθίστηκαν στο χάος και σε μερικές περιπτώσεις παραδόθηκαν σε λεηλασίες μετά το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα.

Κατά την άφιξή του στο Πουάντ-α-Πιτρ, στη Γουαδελούπη, ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε πως «η πρόβλεψη υπήρξε πλήρης».

Η κυβέρνηση «αποκρίθηκε αμέσως μόλις δόθηκε η πληροφορία, άρα πολλές ημέρες πριν, και συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης αυτής», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στους δημοσιογράφους, στην πίστα του αεροδρομίου.

Παλαιότερα άρθρα:

4 απαντήσεις στο “Επίσκεψη Μακρόν και βασιλιά της Ολλανδίας στα νησιά που επλήγησαν από τον Ίρμα”

  1. 875194 356021Youre so correct. Im there with you. Your weblog is surely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive obtained a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so essential and so universal. You totally put it in perspective for me. 305756

Σχολιάστε