Έργο τέχνης: 3.000 γυμνοί άνθρωποι δημιούργησαν μια “θάλασσα” στην Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Nude models prepare to pose for a photograph by U.S. artist Spencer Tunick, for a project titled "Sea of Hull" in Hull city centre, northern England, July 9, 2016.   REUTERS/Andrew Yates  TEMPLATE OUT       TPX IMAGES OF THE DAY
Διαβάστε επίσης

Μια γυμνή «γαλάζια θάλασσα» έκανε την εμφάνισή της το περασμένο Σάββατο στην πόλη Χαλ της Αγγλίας.

Πάνω από 3.000 εθελοντές από 20 χώρες γδύθηκαν και στη συνέχεια βάφτηκαν με τρεις διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε στο πλαίσιο του νέου έργου του καλλιτέχνη Σπένσερ Τούνικ, ο οποίος ειδικεύεται σε μαζικά γυμνά έργα τέχνης. Η πρόσκληση συμμετοχής του έργου που θα αποτελέσει μια απο τις ατραξιόν για την βρετανική πόλη η οποία το 2017 θα είναι βρετανική πόλη του πολιτισμού, έγινε τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως όμως παραδέχθηκαν από την γκαλερί Φερένς, η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο, η συμμετοχη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Όταν το ανακοινώσαμε τον περασμένο Μάρτιο ήμασταν ήδη ενθουσιασμένοι αλλά δεν είχαμε καμία ιδέα για το πόσοι άνθρωποι θα ανταποκριθούν» εξομολογήθηκε εκπρόσωπος της γκαλερί.

Ο ίδιος ο Τούνικ δήλωσε από την πλευρά του ότι «είναι πάντα θαυμάσιο να βλέπεις κανονικούς ανθρώπους βαμμένους με μπογιά να περπατούν στους δρόμους μιας πόλης που θαυμάζω».

Δείτε το βίντεο:

 

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε