Με πολίτες από τις γειτονιές της Αθήνας στελεχώνεται η πρωτοβουλία «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς»

tentomas
Διαβάστε επίσης

Tο οργανωτικό σχήμα της κίνησης «Η Αθήνα είμαστε εμείς» ανακοίνωσε την Δευτέρα ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας, με την υποστήριξη και τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Κωνσταντάρα και Θάνου Πλεύρη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Dorian Inn στην Ομόνοια, που διαρκώς υποβαθμίζεται.

Η πρωτοβουλία πολιτών «Η Αθήνα είμαστε εμείς» ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες την δραστηριότητα της με πολίτες που δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν προκειμένου αφού εντοπιστούν τα καθημερινά προβλήματα της Αθήνας και μελετηθούν προτάσεις για την επίλυσή τους, να συνταχθεί και να κατατεθεί για διαβούλευση το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της Αθήνας από την κρίση.

Η ανάγκη δημιουργίας του οργανωτικού σχήματος προέκυψε από την επιθυμία μεγάλου αριθμού πολιτών να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία και να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Ο κ. Τεντόμας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «Σήμερα ξεκινά και επίσημα η λειτουργία του οργανωτικού μας σχήματος, με 20 ξεχωριστές θεματικές ενότητες που καλύπτουν από τον Πολιτισμό και την ποιότητα ζωής μέχρι το Περιβάλλον και την Ασφάλεια του δημότη. Όλοι θα έχουν λόγο και άποψη σε αυτές, και θα κληθούν να συνεργαστούν για την δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος εξόδου της Αθήνας από την κρίση. Για πρώτη φορά οι πολίτες της Αθήνας εγκαταλείπουν το ρόλο του μάρτυρα της υποβαθμιζόμενης καθημερινότητας στην πόλη και αναζητούν το δικό τους πρόγραμμα για την αναγέννησή της.

Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την καθημερινότητα που μας αξίζει και να οραματιστούμε ένα διαφορετικό ελπιδοφόρο μέλλον».

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ενεργούς πολίτες που θα συμμετάσχουν στο οργανωτικό σχήμα είναι και γνωστά ονόματα όπως ο Ολυμπιονίκης Λάμπρος Παπακώστας καθώς και οι ηθοποιοί Ρένος Χαραλαμπίδης και Βασίλης Κούκουρας, καθηγητές Πανεπιστημίου, απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστηματάρχες της πόλης, εκλεγμένοι διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Πάνος Αβραμόπουλος κα.

DSC_9995

DSC_9965

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε