Γιατί η Cola Cola έχει πιο δυνατή γεύση στο γυάλινο απ΄ ότι στο πλαστικό μπουκάλι και το κουτάκι

812133991b711e2cba081efc403cbde4_XL
Διαβάστε επίσης

Οι λάτρεις της Coca Cola τείνουν να «μάχονται» μεταξύ τους για ποια είναι πιο εύγεστη μεταξύ της κανονικής, της light και της zero.

Όλοι όμως έχουν παρατηρήσει πως η γεύση του αγαπημένου αναψυκτικού αλλάζει ανάλογα με τη συσκευασία στην οποία βρίσκεται.

Η αιώνια μάχη είναι μεταξύ του κλασικού κουτιού και του vintage γυάλινου μπουκαλιού, το οποίο φημίζεται πως «φιλοξενεί» την Coca Cola με την καλύτερη γεύση. Υπάρχουν φυσικά κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν κάποια διαφορά, ωστόσο οι φανατικοί του δημοφιλούς αναψυκτικού παραδέχονται πως το γυάλινο μπουκάλι δίνει αυτό το κάτι παραπάνω!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι απάντηση είναι κάτι παραπάνω από απλή και έχει να κάνει με τη χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα όταν το αναψυκτικό έρθει σε επαφή με το γυαλί της συσκευασίας.

«Οι εταιρείες τροφίμων και συσκευασιών προσπαθούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις που να επηρεάζουν τις γεύσεις των τροφίμων. Ωστόσο, κάποιες μικροαλλαγές δεν μπορούν να αποφευχθούν και οι γυάλινες συσκευασίες είναι σαφώς καλύτερες – με την έννοια πως έχουν λιγότερες χημικές αντιδράσεις με τα αναψυκτικά», εξηγεί η βιοχημικός Σάρα Ρις.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε