Η νέα μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκινά την Τετάρτη στο ΣτΕ – Ποιοι έχουν προσφύγει

τηλεοπτικά κανάλια
Διαβάστε επίσης

Κεκλεισμένων των θυρών, αρχίζει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νέος κύκλος δικαστικής διαμάχης για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί.

Η μάχη δίνεται πλέον για τις επτά νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες με τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ για μία έκαστη.

Στο ΣτΕ έχουν ήδη καταθέσει, όπως είναι γνωστό, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑNTENNA, ΑΛΦΑ, ΣΚΑΙ και STAR, ζητώντας να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών διατυπώνουν την άποψη αντισυνταγματικότητας όλου του νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με τους νομοθετικούς ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανόνες.

Υποστηρίζουν επίσης ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, καθώς περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Επισημαίνουν, δε, ότι είναι υπερβολικά υψηλή η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικόλαος Σακελλαρίου εισήγαγε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ορίζοντας εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας κ. Ηλία Μάζο.

Πηγή: tovima.gr

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε